Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

28 Şubat 2013 Perşembe

Bol Fotoğraflı "Çeyizlerim - 2"

Herkese merabalar :) 2 gün önce kutulu çeyizlerimi paylaşmıştım, diğer ıvır zıvırları sonra paylaşacağım demiştim. İşte o gün geldi çattı :) Ben şimdi farkettim, herşey aşırı kırmızı olmuş :) İlginç olan kırmızı renge giyim kuşamda ya da başka şeylerde ilgim yoktur. Ama mutfak eşyalarında çok sevdim bu rengi.

Bütün bu ufaklıklar yatak odasında bazada bekliyorlar kullanılacakları günlerin gelmesini :)) Gül'ün isteği üzerine dağıttım buraları, toplamaya çağırmalıydım onu :)

Haydi başlayalım :)

Bunlar baharat grubu :) Bu üçlüye büyükten küçüğe sırayla, şeker, çay ve tuz koymayı planlıyorum.
 Bunlar ocağın yanı için, karabiber, kır. biber, kekik, kimyon, vs. gibi baharatlar için :)
 Bunlar metaller :) İçlerine ne koyacağımı ben de bilmiyorum :)) Türk kahvesi, neskafe, bitki çayı mesela ??


Bunlar doğrama tahtalarım. Kirazlı olanın arka tarafı kullanılıyor, önü de mutfak tablosu gibi :))
 Bu da İKEA'dan elastik doğrama tahtası. Sulu şeyler için iyi olur diye düşünüyorum domates suyu mesela, hemen akıverir bunun üzerinden :)

Bu bardak altlıkları Trabzon'dan :) Tekerleklerini araba yapar sürer gelen  misafir çocukları :P

Bu bardak altlıkları ise cam. Kaymamaları için alt kısımlarında silikon var :)

Tutma kısımları porselenden, sevimli bir sepet ve hayran olduğum cam kase :) Parıl parıl kırmızısı parlıyor, anneciğimin hediyesi.


 Kız Kulesi resimli ince uzun çay tepsisi. Maksimum 2 kişilik :)
Yine bir velimin hediyesi, kahvaltı veya yemek sofralarında kullanmalık :)
 Bunlar da şekerliklerim. Aslında dondurmalık şu öndeki ikisi ama, ben dondurmayı tabakta sevmem, külah olacak illaki :)

Kağıt havlu ve peçetelik takımı :)
Ufak araç-gereçler :)
En baştaki silikon sıyırma kaşığı. Şu an evde de kullanıyoruz ve ben yüzyılın icadı olduğunu, üretene bir nobel ödülü vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Neden mi :) İsraf olayına son noktayı koyuyor. Tenceredeki yemekleri daha küçük bir kaba boşaltırken, bir damla yemek bırakmıyor, lavaboya dökmekten kurtarıyor bizleri.
 İkeaaa evinizin herşeyiii :P Ayaküstü İKEA reklamı da yaptık, bu saksıları bilmeyen yoktur, ben bu amaçla aldım onları :)
Aksesuar amaçlı aldığım aşık bardaklarım :))
 İpeklyolu Design sayfası sahibi Gamze Hanım'ın çekilişinden kazandığım nihale ve tutacak ile birlikte, nereden geldiğini bilmediğim çilekli emaye tencere :) Bedava sirke, baldan tatlıdır zihniyetiyle, tencereyi çeyizime kaldırdım :))
Şekilleri pek orjinal ölçü kaşıkları :)
 Banyo aksesuarlarım :)

Çok tatlı bir velimin hediyesi olan ferforje saat :)

Yemek takımımla uyumlu sarmal desenleri olan 12 kişilik sofra takımı, Peçete ve masa örtüsünden oluşuyor :)



İşte bu kadarr :) Eklemeler yaptıkça yine paylaşırım inşallah, sevgiler herkese :)) Yorumlarınızı merak ediyorum umarım beğenmişsinizdir :)


25 Şubat 2013 Pazartesi

Çekiliş Hediyelerim Gideli Çok Oldu, Paylaşmayı Unutmuşum :)

Bildiğiniz gibi şubat ayında sona ermiş olan bir çekiliş yapmıştım. Bu çekilişi HANİFE hanım kazanmıştı. Bloğunda da hediyelerini fotoğraflayıp paylaşmış çok sevindim :) Beğenmesine de ayrıca mutlu oldum, fotoğrafları da pek hoşlar, ben de sizlerle paylaşmak istedim :) Üzerinden baya vakit geçmiş, benim yeni aklıma düştü :)





21 Şubat 2013 Perşembe

Badem Şekerli Örgü Bebek Şekerleri

Herkese iyi geceler :)) Uyumadan önce bu güzel bebek şekerlerini eklemek istedim :) Arkadaşımla birlikte hazırladık, ben örgüden anlamıyorum, elbiseler tamamen ona ait. Süslemeler de bana. Beğenirsiniz inşallah...  Kocaman sevgiler :)

Boyutları  işte bu kadar :)

 Arkalarında da üç adet badem şekeri :)


Siparişleriniz için 
harikainsanbusra@hotmail.com
ya da
http://www.facebook.com/HavuclaMaydanoz
sayfasına özel mesaj gönderebilirsiniz.

20 Şubat 2013 Çarşamba

Pilatese Başlamış Bulunuyorum :)

Bugün itibariyle pilatese başladım. Malzemelerimi annem Kentpark/Decatahlon mağazasından almış. Aslında kendisi için almıştı ama evde uygulamadık. Malumunuz boyum uzun, bu da bazı sıkıntılara sebep oluyor, en büyük sıkıntım sırtım. Halime şükür tabiki, boyumun uzun olmasından mutluyum. Genelde boyu uzun olan insanlarda kamburlaşma sıkıntısı var. Dik durmak benim için bi çaba, bi uğraş... Yoruluyorum sanki. Şimdi gencim çok önemli değil belki ama yaşım geçtikçe öyle kalakalmaktan korkuyorum.
       Geçen yıl belediyeye ait aile yaşam merkezine spora gidiyordum. Step ve pilates derslerine katılıyordum. Çok da faydası olmuştu. Ama bu sene haftamın tamamen dolu olması beni yordu. Bir de spora vakit ayıramadım. İşte ben de bugün itibariyle bir karar alıp, bu eksiği evde telafi etmek istedim. Plates derslerini buradan takip edebilirsiniz. Step insana ter attırıyor, kalori harcatıyor, bolca da hareketle eğlenceli geçiyor. Ama benim kalori yakmaya ve zayıflamaya çok şükür ihtiyacım yok. İhtiyacım olan şey, kemiklerimi kaslarımı güçlendirmek :)) Hadi başlayım ben öyleyse :))




19 Şubat 2013 Salı

Tabak Köfte

Günaydınlar :) Saat pek günaydınlık değil ama geç kalktım bugün :) umarım herkes iyidir, keyfi yerindedir :) Dün annemin yaptığı yemeği paylaşmak istedim :)

İlk olarak köfte yoğurup, patates haşlıyorsunuz. Köfteleri tabak şekline getirip, fırına veriyorsunuz. Biraz kızarıyorlar, tamamen pişmesinler ama. Onlar kızarırken sizde haşladığınız patatesleri ezip püre haline getiriyorsunuz. Püre halindeki patatesin içine  yağ, bezelye ve superfresh in dondurulmuş mısırlarından ve çok az süt koyuyoruz. İçimizde hazır olunda, fırındaki tabak köftelerin içine doldurup, üzerlerine kaşar peyniri koyarak tekrar fırına veriyoruz, yaklaşık 25 dakika kadar daha pişiyor. Tabi herkes kendi fırınının huyunu bilir. Ona göre takip eder kapatırsınız. :)) Sevgiler :))


15 Şubat 2013 Cuma

Top Strafor ile Pembe Güllü Aksesuar

Keçe ve top strafor kullanarak hazırladığımız aksesuar. Sevgili Zeynepciğim de yardım etti, yardım eden olmadan yapsaydım 4 günde biterdi çok sıkıldım :)) Umarım beğenirsiniz, buyrun efendim :)



Çizim efekti ile bu hale geldi, beğendim :))

14 Şubat 2013 Perşembe

Tombik Balerin :)

Uzun zamandır elişi eklemiyordum değil mi? Ben de çok özlemişim :) Ama bu balerin beni baya oyaladı diğer işlerime göre, elimde uzun zamandır bu hanım var :) Yapılış aşamaları az çok var, bakalım bi isterseniz :)


Büyük boy resim defteri kullarak bir kalıp çizdim,  simetrik olması için, bebeğin sadece sağ tarafını çizip, kağıdı katlayıp kestim ve polara çizdim.
 Polar, keçe gibi sert ve kalıp gibi durmuyor, çok kayıyor. Bolca iğneleyip kestim. 

Küçük boy tencere kapağı kullanarak vücudunun boyutuna orantılı bir kafa çizdim.
 Zürafa ismi verilen dikiş tekniğini kullarak heryerini dikip elyaf ile doldurdum.
 Süslemesi de hayal gücüme kaldı :)







11 Şubat 2013 Pazartesi

Sevgililer Günü Fuarı Gezisi

Merhabalarrr :) Sınavları atlatmış mutlu bir insanım artık :) Gezmelere vakit ayırıyorum, sanki sınav öncesinde gezmiyordum benimki de laf :) Ankara'dakiler iyi bilir, Ankara Ticaret Odası (ATO) yanına, ATO Congresium isimli fuar, sergi vs. amaçlı büyük bir bina yapıldı.



 14 Şubata kadar sürecek olan el sanatları ve hediyelik eşya fuarı var. Bugün arkadaşımla oradaydık :) Güzel bir fuardı bence, çok çok büyük değildi ama yorulmam için yetti, satılan ürünleri de çok beğendim :) Doğal taşlardan bir kolye aldım, alışveriş yaptıktan sonra, gezinin sonlarına doğru bir stand dikkatimizi çekti. Süslü kırmızı bir koltuk, bindallılar, fesler var. Biraz izleyince anladık ki fotoğraf  çekiyorlarmış :) Beğendiğiniz bir bindallıyı giyinip fesinizi takıp istediğiniz gibi poz veriyorsunuz, çekim ve bir adet fotoğraf 10 tl hem de :)) Ben ilk etapta çekindim, istemedim ama arkadaşımın istediğini görünce de kırmak istemedim giyindik kuşandık çekindik fotoğraflarımızı :) Gülmemek için zor tuttuk kendimizi ama sonrasında da iyi ki çekinmişiz dedim, çok güzel bir hatıra oldu :) Ankaralılar da kaçırmasınlar fuarı :)

İşte bir adet "Osmanlı Hanımları" fotoğrafımız :)


6 Şubat 2013 Çarşamba

Gelin-Damat Temalı Banyo Sepeti

Eveeeeet sabırsızlandığım setimi paylaşıyorum sizlerle sonunda :) Çok beğenilen ve talep olan gelin damat havlumun banyo süsü setini yaptım :) Havlu kemerleri, sabun süsleri, belki lavanta keselerini de yaparım :) İşte resimleri ;









Siparişleriniz için 
harikainsanbusra@hotmail.com
ya da
http://www.facebook.com/HavuclaMaydanoz
sayfasına özel mesaj gönderebilirsiniz.


5 Şubat 2013 Salı

Kapı Tutacakları

Ne kadar komik bakıyolar :) Yazın deniz kıyısından baya bi taş toplamıştık, çok da güzellerdi, onları boyayarak kapı önü tutacakları yaptım :) Çok fazla taş var aslında ama ne tür bi boyayla boyayabileceğim konusunda emin olamadım, bilenlerden yardım :)



Yapraklar keçeden ;)
Koca burunlu şey :)