Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

18 Ağustos 2013 Pazar

Yağlıboya Tablolarımın Duvardaki Halleri

İyi akşamlar blogcanlar. Güzel bir ağustos akşamından herkese merhabalar. Taaa 2007 ve 2008 yıllarında gittiğim yağlıboya resim kursunda, yaklaşık 10-12 tane tablo yapmıştım. Sonra malum, okul vs derken vakit ayıramadım, fırçalarım dondu, boyalarımın kapakları kurudu :( Ama o tabloların şimdi hemen hemen hepsi çerçevelendi ve farklı farklı duvarlarda duruyorlar :) Ben de sizlere göstereyim istedim. Umarım beğenirsiniz  :))

Bu tablo, salonumuzda asılı duruyor. Salonun 2 duvarı bordo, 2 duvarı ise krem renk ile boyalı. Bordoyu görenlerden bazıları ilk etapta irkilip biraz iddialı ve radikal bir seçim olarak görseler de kimi de çok beğeniyor :) Ben de tabloların daha belirgin durduğunu düşünüyorum. Boyutu 70x100 olan tuvale çalışmıştım. Sergiye de çıkmıştı o zamanlar :)


Bu parçalı tablo sayılabilecek lale tabloları da ablamın araholünde duruyor. Her biri 15x45 boyutunda 3 tablo :)



Bu mavişler de 35x50 ebatlarında :) Sağdaki gölü seyreden kız, yaptığım ilk yağlıboya tablo :) Ablamın oturma odasında duruyorlar. Renkleri tam uydu. Ablamın odasından birkaç şeyi de paylaşayım sizinle :)


Bu strafordan yapılan tabloları burada göstermiştim sizlere. ablam kendisi yapmıştı :) Saatte de, defalarca İstanbul'a gitmeme rağmen, mimarisinden ve bulunduğu yerden dolayı gitmeyi çok istediğim ama hep bir aksilik çıktığı için gidemediğim Ortaköy Camii var. Leyla ile Mecnun gibi, bi türlü kavuşamadık birbirimize :))





İşte böyle hep mavi ve gri üzerine :)

Bu tablolar da keçe ile yaptığım ilk işlerden biri. Ahmet Efe'nin odası için hazırlamışım, yiğenimin odasını görmek için de buraya tıktıklayabilirsiniz :)


Bu da ablamın mutfağında duran aşçı ve garson tablosu :) 35x50 boyutlarında, üzerindeki saati de ablam yapmış. English Home'dan aldığı tabağın ortasını delip saati takmış akıllı kız işte :P :))


Kendi mutfağımızda duran meyve tablosu bu da :) 40x50 boyutlarında :)



Tablolarımın tamamı da burada :) Sevgiler :)

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Havuçla Maydanozun Bayramı

Herkesin geçmiş ramazan bayramı mübarek olsun :) Umarım iyi geçmiştir. Biz memleketimiz olan Aksaray'da geçirdik bayramı. Yolda giderken genelde Tuz Gölü kenarında dururduk, ama bu sefer arife günü olduğundan ve oruç olduğumuzdan vakit kaybetmemek adına durmadık, önceden çekindiğim fotoğraflarda yazlık kıyafetlerle kar üstünde duruyor gibi olduğumdan bakanlar bi kafa karışıklığı yaşarlar genelde :)

Tuz Gölü
Çocukluğumu Ankara'da çok iyi yaşayamadaım ben. İzmir'den taşındığımızda 6 yaşındaydım. Burada arkadaş çevresi kuramadım. Ama Aksaray'a gittiğimizde gece 12'ye kadar oynardık. O yüzden küçükken Aksaray'a gidilecek dendiğinde sevincimden havalara uçardım. Belki de heyecandan uyuyamazdım. Gel gelelim yaşımız büyüdü, bütün kuzenlerim bir bir evlendi. Mahallede oynadığımız arkadaşlarımız da ya evlendi, ya taşındılar... Mahalle artık bizim için çocukluk hatıralarıyla dolu güzel bi anı olarak kaldı.

O eski evleri de bir bir yıkıp yerlerine apartman yapmaya başladılar. Artık eski Aksaray'dan geriye pek bir şey kalmadı. Dedemin evi yaklaşık 50 yıllık bir ev. Babaannem de vefat ettikten sonra ev iyice bakımsızlaştı. Allah gecinden versin, dedem de vefat ettikten sonra, o ev de yıkılacak....
Aksaray
Aksaray
İlk olarak yaşlılar gezildi, babamın halaları, teyzeleri. Hepsine bir hüzün çökmüş, yaşlılıktan yakınıyorlar. Çeşit çeşit hastalıkları var. Ama o kadar mutlu oluyolar ki bizi görünce, keşke daha sık ziyaret edebilsek. En çok ihtiyaç duydukları şey sevdikleriyle birlikte olmak, ama evlatlarının her biri dışarıda, ya yurtdışında ya da şehir dışında. Aldığım ders, yaşlıların çok duygusal oldukları, onları çok sahiplenmemiz gerektiği oldu. Bu divanlar, bu pencereler, bu kapılar, bu sobalar zamanla sadece resimlerde kalacak sanırım  :)


Gelelim bayramda giydiklerime....

   
































   3. gün çok güzel bir parkta bayram gezmelerine mola verdik :) Gerçekten çok ferah ve temizdi.

 Yeni açılan bir restorantta da yemek yedik. Çok güzeldi sunumları, servisleri. İsmi Kervansaray Restaurant'tı. Lahmacun istedik, siparişler gelmeden az önce tadımlık minik lahmacunlar getiriyorlar, hoşuma gitti :) Temizliği çok hoşuma gittiği için, reklamlarını da yapayım :p


Dönüş yolunda, Konya'nın Kulu ilçesine bağlı bir köyde babamın Hac arkadaşlarına uğradık. Orada uzun süre oturduk. Bayanlar yufka açıyorlardı onları izledik. Sabah 7'de başladıkları iş, öğleden sonra 4'te bitmiş. Gerçekten çok yorucu... Ben yapmayı denesem bir hafta yerimden kalkamam :))


İşte böyle geçti bir bayram da :) İnşallah nice güzel bayramlara kavuşmak da nasip olur. Herkese sevgiler :)

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Bloğumda Değişiklikler Var :)

İyi gecelerrr, bayrama 2-3 gün kala son oruçları tutarken, son misafirlerimizi de ağırladık. Ramazan'ın bitişi, bayrama kavuşma açısından güzel, bir yandan hüzünlü. Her yer neşeliydi, insanlar dışarıdaydı saat gece bire kadar :) Bu neşeli ortamı özleyeceğim. Bayram alışverişi dolayısıyla çok da yoğun her taraf, umarım bayram gereçleri stoklarını daha önceden halletmişsinizdir :) Ankaralılara uyarı, Gimsa alışveriş merkezlerine 100 metreden fazla yaklaşmayın, iğne atılsa yere düşmez haldeymiş. Çocuğuna bayramlık alan aileler de Lc Waikiki'ye akın etmiş :))

Biz de bayramda memlekete Aksaray'a gideceğiz. Baba tarafım oradalar, bayram ziyareti iyi olur dediler. İnşallah kazasız belasız gider geliriz, sorumluluk sahibi bir blogger gibi davranıp birçok fotoğraf çekeceğim inşallah :)

Veee gelelim asıl konuyaaaa :) Bu telaşeler arasında benim isteklerimi geri çevirmeyip, değişikliğin iyi olacağını söyleyen Gül, bana bu kısayol butonlarını ve yepyeni dallı güllü header'ımı tasarlamış. Gerçekten çok beğendim, ellerine sağlık canımm :) Bol pembeli olsun demiştim, kırmamış bir çok örnek hazırlamış özellikle bunu çok beğendim :) Tekrar teşekkür ederim vaktini ayırdığın için burdan öpücükler sana :))


3 Ağustos 2013 Cumartesi

Şık Lavanta Keseleri

Bir sabah Gül ile mesajlaşırken, aynı anda lavanta kesesi yapıyormuşuz. Tesadüf bu ya, lavanta keselerimizin şekli bile aynı olmuş :) Onun hazırladıklarına da bayıldım, sevgili Meryem'in düğünü için hazırlıyormuş meğer, bu lavanta keseleri ile başlayan Gelincik Design projesini de böylece öğrenmiş olduk  :)

Bunlar da benim lavanta keselerim, beyaz olanı sipariş olarak hazırladığım gelin-damat setinin içine hediye olarak koydum, mavi olanı da banyomuzla uyumlu olduğunu görünce, banyoya koydum :)