Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

16 Mayıs 2014 Cuma

Marshmallow ile Şeker Hamuru ve Kurabiye

İyi akşamlar. İlk olarak Soma'da hayatını kaybeden tüm madencilere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dilerim. Allah böyle bir olayı bir daha yaşatmasın inşallah...
Bir hayır kermesinde satılmak üzere şeker hamuru ile süslenmiş kurabiyeler hazırladım. İlk kez denedim, yapılışı biraz emekli bir iş. Şeker hamurunu marshmallow şeker kullanarak hazırladım. İnternette bir çok sitede tarifini bulmak mevcut, ben de sizlerle paylaşmak istedim.



Malzemeler
 (şeker hamuru ve süsleme için)

*2 Paket 145 gr. Haribo Chamallows
*750 gram pudra şekeri
*Bal
*Yeşil Gıda Boyası(isteğe bağlı)
*Yenilebilir boncuk(isteğe bağlı)

Kurabiye Malzemeleri
(20-22 adet büyük boy kurabiye için)

* 220 gr margarin
* 2 yumurta
* 3 fincan pudra şekeri
* 9 fincan un
* 1 paket Kabartma tozu
*1 paket vailya
* 2 damla limon suyu

Karıştırma kabımıza önce margarin ve pudra şekerini alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz ardından kabartma tozu ve limon suyu damlatıyoruz daha sonra yoğurmaya devam ederken yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Ne fazla katı ne de fazla yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru tepsiye diziyoruz. 175 derecelik fırında 11-12 dakika kadar pişiriyoruz.
(www.kolaykurabiyetarifleri.com ‘dan alıntıdır.)


İlk olarak BİM'den bu şekerleri aldım. 2 adet 145 gramlık Haribo Chamallows.


İkinci aşamada beyaz ve pembeyi ayrı ayrı kaplara koyuyoruz.


Kabımızı, yarıdan daha az su dolu bir tencerenin içine oturtup, şekeri benmari usûlü eritiyoruz. Erirken bir çatal ile ezerek ve karıştırarak işlemi hızlandırabiliriz.


Kabın içine pudra şekerini yavaş yavaş eklemeye başlıyoruz. İlk etapta elinizi içine sokmayın, çok yapışkan bir hamur, elinizi çıkarmanız çok zor oluyor, tecrübeyle sabittir ;)


Hamur kıvamına gelene kadar kaşık kaşık şeker ekleyerek yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamurun dışını yumuşamış tereyağı ya da margarinle yağlayıp streç filme sarıyoruz. Oda sıcaklığında 1 gün bekletiyoruz. Hemen kullanılmıyormuş. 


ERTESİ GÜN;

   Ertesi gün kurabiyeleri hazırladım, kurabiyeler için geniş yuvarlak bir kalıp kullandım.
Şeker hamurları ertesi gün oldukça sertleşmişti.Az miktarda sıvıyağ ve pudra şekeri ile tekrar yoğurdum. Kıvamı çok güzel oldu. Beyaz şeker hamurunun bir parçasını ayırıp yaprak yapmak için yeşil gıda boyası ile renklendirdim.

 Kurabiyelerin üstüne bıçakla az bir bal sürüp şeker hamuru ile kurabiyelerin üstünü kaplıyoruz.


Süsleme kısmı ise hayal gücünüze kalmış. Ben gül ve fiyonk yaptım. İlk kez yapmama göre nasıl dersiniz ?




En sonunda da paketledim ve kurdele fiyonklar ile süsledim. Umarım hayırlı işlere nasip olur bu kurabiyelerin gelirleri :) 

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Ilk deneme mi?ilk denemeye göre fazla düzgün degıller mı:))maşallah benım gibi el becerisi olamayanlara göre ibretlık bır tablo:)))))Çok beğendim ellerine sağlık.Rabbim hayrını kabul etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ne kadar naziksiniz :) umarım siz de denersiniz ve daha güzelini yaparsınız :)

      Sil