Powered By Blogger

HOŞGELDİNİZ :)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN "havuclamaydanoz@hotmail.com"ADRESİNE MAIL ATABİLİRSİNİZ..

9 Mart 2015 Pazartesi

Fincan Kadayıf

Merhabalaar :) Bugün denediğim ve gerçekten çok beğendiğim tarifi sizlerle palaşayım.



Malzemeler;


  • 500 gr kadayıf 
  • 1 paket margarin
  • Biraz tereyağı
  • 200 gr ceviz içi


Şerbeti için;


  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı;

Margarini bir tavada eritin, eriyen yağı sütlü kahve fincanının dibine 3 yemek kaşığı koyun. Üzerine sırayla bir miktar kadayıf, 1 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz, tekrar bir miktar kadayıf koyup sıkıca bastırın. Bardağı fırın tepsisine çevirin, kadayıf bardağın şeklini almış biçimde tepsiye inecektir.

500 gr kadayıfla tam  12 adet çıktı, tepsiye dizdikten sonra üzerine ufak parçalar halinde tereyağı dilimleri koydum ve 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirdim.

Şerbeti önceden kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak kadayıflara soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder